Suunnistuskoulu

Leimaus 2017 -leirillä

avoitteena on aloittaa Lasten Suunnistuskoulun toiminta syyskaudeksi torstaina 30.7. Harjoitukset järjestetään aina torstaisin hieman poikkeusjärjestelyin: omatoimiverryttelyin sekä liukuvalla lähtöajalla klo 17.45-18.30. Katso tarkempi ohjelma kalenterista tai MyClubista. Ohjaajat ovat aina harjoituksissa paikalla ja ensimmäisellä kerralla tarjolla myös infoa vasta-alkajille. Tervetuloa mukaan! Otetaan tietysti huomioon edelleen koronaviruksen mahdolliset vaikutukset.

 

Suunnistuskouluun ovat tervetulleita kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret, aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvitse olla.

Ikärajaa ei ole, mutta alle kouluikäisellä olisi hyvä olla vanhempi mukana. Suunnistus onkin perinteisesti koko perheen yhteinen harrastus, näin koko perhe pääsee yhdessä tutustumaan lajiin ja nauttimaan yhdessä tekemisen iloista.

Aloitustapahtumassa tutustustutaan suunnistuskoulun toimintaan ja suunnistukseen urheilulajina, sekä käydään hieman läpi suunnistukseen liittyviä käsitteitä. Tutustumme suunnistuskarttaan ja suunnistukseen pienen karttakävelyn, sekä  erilaisten toimintaratojen puitteissa.

Ryhmät

  • Aloitusryhmä alle 6v. (Metsähiiret)
  • Aloitusryhmä -6-9v. (Oravat)
  • Jatkoryhmä 8-10v. (Ketut)
  • Taitoryhmä 11-12v. (Peurat)
  • Kisaryhmä 13-14v. (Hirvet)

Harjoitukset

Aloituksen jälkeen suunnistuskoulun harjoituspaikat vaihtelevat Nokialla ja sen läheisyydessä. Harjoitusten pitopaikat  selviävät kauden harjoituskalenterista.

Harjoitukset pääsääntöisesti torstaisin klo 18.00 - 19.15.

Taitojen kehittyessä suoria ratoja suunnistavilla on mahdollisuus osallistua Kilparyhmän harjoituksiin. Ryhmälle ominaisia harjoituksia ovat teemoitetut taitoharjoitukset ja leirit sekä muu aktiivinen harjoittelu.

  • Kilparyhmä 15-20v. (Suunnistuskoulun n. 12-14v. harkinnanvaraisesti mukaan).

Nokirastit

Suunnistuskoululainen voi omatoimisesti osallistua myös Nokirasteille. 

Varusteet harjoituksiin

Säänmukainen varustus päälle, jalkaan pitävät jalkineet ja vesipullo olisi myös hyvä olla mukana. Näillä varusteilla pääsee hyvin alkuun.

Taitojen karttuessa kannattaa hankkia jalkineiksi oikeat suunnistuskengät ”nastarit” ja suunnistushousut, jolloin metsässä liikkuminen sujuu mukavasti.

Kompassin ja EMIT -kortin hankinnasta, sekä muista varusteista kannattaa keskustella valmentajien kanssa ennen hankintapäätöstä.

TUTUSTUMAAN SUUNNISTUSKOULUUN

Tule rohkeasti tutustumaan suunnistuskouluun ja harjoituksiin, ensimmäiset kerrat eivät maksa mitään. Päättäessäsi aloittaa suunnistusharrastuksen saat lukuisat Rasti-Nokian jäsenedut heti käyttöösi.

Yhteystiedot:

Suunnistuskoulu:

Marika Pakarinen 0400-989035

Vastuuvetäjät:

Aloitusryhmä, Metsähiiret: Kirsimarja Alanen 050-3725570

Aloitusryhmä, Oravat: Jenni Korkeakoski 045-8780808

Jatkoryhmä: Marika Pakarinen 0400-989035

Taitoryhmä: Olli Vartiala 0400-328170

Kisaryhmä: Timo Mustikkamaa 040-1272733