Latusuunnistuksen SM-kisat Koukulla 22.2.

Päivitys 23.2.

Tiistai-iltana hiihdetyssä latusuunnistuksen sm-kisoissa paikalla oli 14 seuramme jäsentä. Heistä 9 kiersi lyhyemmän, 2,8 km ja 6 rastin reitin. Pitkällä 11 rastin ja vajaan 5 km radalla kävi 5 henkilöä.  Lisäksi muutama henkilö kiersi lyhyen radan ilman ajanottoa. Kisan tulokset voi katsoa ao. linkistä.

Kiitos osallistujille (ja järjestäjille :). Rastit ovat paikoillaan sunnuntaihin asti ja kartat + ratkaisut voi tilata: ajhanttu (at) gmail (piste) com, jos haluat kokeilla latusuunnistusta.

Tiistaina 22.2. pidetään latusuunnistustapahtuma Koukkujärven majalta.

Aloitamme tapahtuman kello 17. Tällöin pääsevät matkaan ne henkilöt, jotka eivät halua hiihtää suunnistusrataa pimeässä, eivätkä osallistua sm-kisaan.

Sm-kisaan osallistuvat aloittavat kisansa klo 18 alkaen lamppujen kera.

Ilmoittautumiset ensisijaisesti Myclubin kautta, ilmoittautua voi myös paikan päällä.

Ratoja on 2 erilaista: lyhyt n. 2,8 km, ja pitkä rata n. 4,5 km. Radat on kävelty muutamaan kertaan lumikengillä. Loppuviikon aikana radat hiihdetään läpi vielä muutamia kertoja. Urat ovat tampatut umpihankeen yli 90-prosenttisesti. Kannattaa siis harkita pertsan suksia. Vapaalla menevät tarvitsevat kunnon sommat sauvoihin (vrt. viime talven hisu).

Kisakarttaan ovat merkityt lähtö ja maali, ei rataa eikä rastipisteitä. Kilpailija hiihtää uraa pitkin, ja yrittää pysyä kartalla. Lipulla varustetuissa rastipisteissä kilpailija merkitsee rastin paikan karttaan nuppineulalla. Jokaisesta pieleen menneestä millistä tulee 1 min. sakko (max. 10 min./rasti). Tulos muodostuu hiihtoajasta + mahdollisista sakoista. Ajanotto omilla kelloilla.

Seuralla on muutama hisu-karttateline. Jos sinulla ei ole omaa karttatelinettä, tai et saa lainattua lintulautaa (karttatelinettä), voit kiinnittää karttapussin hakaneuloilla rintamukseen.

Rasti-Nokia tarjoaa kisan jälkeen osallistujille mehun ja munkin.

Tarkennetut ohjeet maanantaihin 21.2. mennessä. Lisätietoja Ari Hanttu, 040 848 7881.

Latusuunnistus on talvella hiihtämällä tapahtuvaa suunnistusta, jossa kilpailijan karttaan on merkitty vain lähtö ja maali. Kilpailija hiihtää maastoon tehtyä uraa pitkin ja havaitessaan rastin merkitsee sen arvioimaansa paikkaan kartalle. Tulokset määräytyvät hiihtoajan ja virheiden perusteella. Millimetrin virheestä tulee minuutti lisäaikaa, maksimivirhe on 1 cm / rasti. Normaalisti kartan mittakaava on 1:10 000. (wikipedia)