Aikuisten suunnistuskoulu 2023

rastilippu

Rasti-Nokia järjestää keväällä 2023 aikuisten suunnistuskoulun ja ensimmäisen suunnistuskoulun jatkokurssin.

Aikuisten suunnistuskoulu

Ensimmäinen kokoontuminen on ma 24.4. klo 17 Rasti-Nokian seuramaja Rantalassa. Koulu on suunnattu kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille yli 14 vuotiaille (alle 14v kts. RaN-junnut) ja aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvita. Suunnistuskoulun tavoitteena on antaa valmiudet omatoimiseen metsässä liikkumiseen kartan kanssa esimerkiksi Nokirasteilla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ensisijaisesti MyClubin kautta: https://rastinokia.myclub.fi/flow/events/5267724 (vaatii rekisteröitymisen palveluun).

Ongelmatilanteissa voi olla yhteydessä ask@rastinokia.fi.

Kouluun voidaan ottaa enintään n. 25 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Rasti-Nokia pidättää oikeuden peruuttaa koulun, mikäli ilmoittautuneita on alle kahdeksan henkilöä.

Aikataulu

Suunnistuskouluun kuuluu 7 harjoituskertaa, joista jokainen kestää n. 3h. Harjoituskerrat alkavat pääsääntöisesti klo 17. Suunnistusharjoituskerroilla voidaan sopia tarvittaessa joustavammasta alkuajasta.

Harjoituskerrat ovat:

  • Ma 24.4. teoria 1 & suunnistusharjoitus
  • Ma 1.5. teoria 2 & suunnistusharjoitus
  • Ma 8.5. teoria 3 & suunnistusharjoitus
  • Ke 10.5. suunnistusharjoitus (Nokirastit)
  • Ma 15.5. teoria 4 & suunnistusharjoitus
  • Ke 17.5. suunnistusharjoitus (Nokirastit)
  • Ke 24.5. suunnistusharjoitus (Nokirastit)

Paikkoihin saattaa tulla vaihdoksia riippuen tilojen saatavuudesta, mutta päivät ja kellonajat pyritään pitämään ennalta ilmoitettuina.

Hinta

Suunnistuskoulun hinta on 100e (jäsenille 50e). Hinta sisältää koulutusmateriaalin ja kartat ja Nokirastien osallistumismaksut. Osallistumismaksun voi maksaa myös erilaisilla liikunta- tai virikeseteleillä (kts. nokirastien maksutavat). Koulutusmateriaali jaetaan pääosin sähköisessä muodossa. Kartat ovat luonnollisesti paperisia.

Varusteet

Teoriakerroilla voi varata mukaan muistiinpanovälineet. Ilmankin pärjää mutta näistä saattaa olla apua. Jokaisella koulutuskerralla tullaan liikkumaan maastossa, joten varustus sen mukaisesti. Päivän säätila kannattaa ottaa myös huomioon. Oma kompassi kannattaa ottaa mukaan, jos sellaisen omistaa, mutta myös lainakompasseja on saatavilla.

Suunnistuskoulun jatkokurssi

Suunnistuskoulun jatkokurssi on suunnisteltu jatkoksi aikuisten suunnistuskoululle. Kurssin taivoitteena on kehittää harrastajan suunnistustaitoja ja käsitystä suunnistuksen eri osa-alueista. Jatkokurssilla syvennetään suunnistuskoulun oppeja ja opetellaan selviytymään aikaisempaa vaikeammista suunnistushaasteista. Suunnistuskoulun käyminen ei ole vaatimus osallistumiselle, mutta jonkinlainen pohjakokemus suunnistamisesta olisi hyvä olla ennestään esim. kuntorastien kautta hankittuna.

Harjoituskerroilla suunnistetaan itsenäisesti tai pienissä ryhmissä. Harjoitusta ennen käydään läpi harjoituksen toteutus ja suorituksen jälkeen harjoitus analysoidaan ja annetaan henkilökohtainen palaute. Myös kurssilaisten GPS-laitteita (gps-kello / puhelin) voidaan käyttää suoritusten analysointiin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ensisijaisesti MyClubin kautta: https://rastinokia.myclub.fi/flow/events/5267751 (vaatii rekisteröitymisen palveluun).

Ongelmatilanteissa voi olla yhteydessä ask@rastinokia.fi.

Kouluun voidaan ottaa enintään n. 10 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Rasti-Nokia pidättää oikeuden peruuttaa koulun, mikäli ilmoittautuneita on alle 5 henkilöä.

Aikataulu

Jatkokurssiin kuuluu 3 harjoituskertaa, joista jokainen kestää n. 1-2h. Harjoituskerrat järjestetään seuraavasti (paikat alustavia):

  • Ke 10.5. klo 18. Harjuniityn liikuntahalli
  • Ke 17.5. klo 18. Alisenjärven P-alue
  • Ke 24.5. klo 18. Koukun maja

Hinta

Jatkokurssin hinta on 50e (jäsenille 15e). Hinta sisältää harjoitusten aineistot mm. kartan. Osallistumismaksun voi maksaa myös erilaisilla liikunta- tai virikeseteleillä (kts. nokirastien maksutavat).