Kilpailuohjeet

Peltokankaan kevätkeskari ja XXIV Junnukisat su 29.5.2022 Nokialla

Tiivistelmä

  • Lähtöajat klo 11-13

  • Opastuksen alku https://goo.gl/maps/6pqTJoWUsg54rsEt9, kaikkien kilpailuun saapuvien tulee lähestyä pysäköintiä opastuksen suunnasta!

  • Pysäköinti tienvarressa, etäisyys kilpailukeskukseen enintään 1 km

  • Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita

  • Rastinmääritteet irrallisina sekä karttaan painettuna

  • Lähtö 1: H/D16-H85 + kuntosuunnistus, matkaa 400 m

  • Lähtö 2: H/D8RRS-H/D14, matkaa 500 m

  • Sarjoilla H/D60-H85 + kuntosuunnistus käytössä etämaali, josta matkaa kilpailukeskukseen 300 m

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä järjestäjien laatimia kilpailuohjeita. Tämä verkkosivun kilpailuohje on lopullinen kilpailun alkaessa.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Pasi Isokallio, puh. 040 510 6047

Ratamestarit: Eemil Koskinen ja Miro Talvitie

Tulospalvelu: Samuli Saarinen, puh. 050 356 0075

Kilpailun valvoja: Ilkka Sariluoto, SuSe

Lasten ratojen valvoja: Tomi-Pekka Olkkonen, KangSK

Tuomarineuvosto: Pj. Timo Saarinen, TP. Jukka Syrjänen, Koovee, Jaana Pietilä-Annala, KangSK.

Kartta, maasto ja rastimääritteet

Uusi kartta 5/2022, kartoitus ja piirustus Eemil Koskinen. Mittakaava 1:10 000 sarjoilla H/D16-40. Muilla sarjoilla kartan mittakaava 1:7500. Käyräväli 5 m. Kartan koko H/D8RRS-12 -sarjoilla A5, muilla sarjoilla A4. Kartat ovat muovisuojuksessa.

X-erikoiskohde: nuotiopaikka tai muu pieni rakennettu kohde

Rastimääritteet ovat sekä kartoissa että irrallisena (omat kiinnitystarvikkeet).

Kilpailumaaston erityispiirteet on kuvattu ratamestarien lausunnossa. Tutustu myös maastokuviin ja karttapaloihin.

Radat

Katso ratojen pituudet erilliseltä sivulta.

RR -viitoitus on merkitty maastoon maassa kulkevalla valkoisella nauhalla.

Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, joilla kummallakin voi leimata. Toisessa leimasimessa on RR-tunnus ja toisessa muiden sarjojen numerotunnus. Rastireitillä puuttuvasta leimasta kilpailija saa 10 minuuttia lisäaikaa.

Rasteja on paikoin lähekkäin, joten koodien tarkastaminen on tärkeää.

Kilpailun jälkeen kisasivuille julkaistaan Livelox-reittihärveli. 

Kuntosuunnistus

Valittavana kaksi rataa.

KUNTO A 4,0 km

KUNTO B 3,0 km

Molemmat radat ovat vaativuudeltaan lähes kisatasoisia, B hieman helpompi.

Kuntosuunnistukseen on mahdollisuus lähteä klo 11.00 -12.30 välisenä aikana. Kuntosuunnistuksen lähtöpaikka sijaitsee L1 yhteydessä.

Kuntosuunnistajat ilmoittautuvat infossa ja maksavat karttamaksun 10 €. Infossa ilmoitetaan nimi sekä emit-kortin numero tai vuokrataan emit-kortti 3 € hintaan. Karttamaksua vastaan saa osanottolipukkeen, jolla saa kartan kuntosuunnistuksen lähdöstä.

Kuntosuunnistuksen lähtö tapahtuu lähdön 1 yhteydestä leimaamalla emit-kortti 0 -leimasimessa. Tarkista, että lähtöleimasin välähtää neljä kertaa.

Kuntosuunnistajat tulevat oman ratansa mukaiseen maaliin. Maalissa on maalileimasin, joka pysäyttää ajanoton. Maalista suunnistaja seuraa opastusta tulospalveluun. Kuntotulokset julkaistaan Rastilipussa: https://www.rastilippu.fi/tulokset.

Info

Lainattavat emit-kortit noudetaan infosta. Kaikki ilmoittautumisia, lähtöaikoja ja emit-kortteja ym. koskevat asiat hoidetaan infopisteessä. Lainakortit palautetaan kilpailun jälkeen infoon. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 80 euroa.

Lähtöajat

Ensimmäiset lähdöt klo 11.00. Lähtöluettelot julkaistaan Rasti-Nokian nettisivuilla viimeistään 27.5. Lähtöluettelot ovat nähtävillä myös kilpailukeskuksessa kilpailunumeroiden läheisyydessä ja lähtöpaikoilla. Tarkista, että emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa.

Kilpailunumerot ja emit –tarkistuslipukkeet

Kilpailunumeroita ei käytetä missään sarjoissa. Emit-kortin tarkistuslipukkeita on saatavilla lähtöpaikoilla.

Leimausjärjestelmä ja mallirasti

Emit-leimaus. Mallirasti ja emit-kortin tarkistus (0-leimasin) sijaitsevat opaspaalun vieressä kilpailukeskuksessa.

Lähdöt

Lähtöviitoitukset lähtevät opaspaalulta. Lähtöviitoitusta on noudatettava eikä siltä saa poiketa.

Lähtöön 1 on matkaa 400 metriä ja sinne johtaa sininen viitoitus.

Lähtöön 2 on matkaa 500 metriä ja sinne johtaa keltainen viitoitus.

Huom! Molempiin lähtöihin kuljetaan hakkuuaukon yli n. 150 metriä. Hakkuulla on noudatettava tarkkaavaisuutta, ettei istutettuja taimia poljeta!

Lähtö 1 -ohjeet

Sarjat H/D16-H85 sekä kuntosuunnistus

4 min: Kilpailija kutsutaan lähtöön. Irrallisten rastimääritteiden jako.

3 min: Emit-kortin nollaus.

2 min: Kilpailija voi tutustua mallikarttaan.

1 min: Kilpailija siirtyy kartoille.

Lähtöhetki: Kilpailija ottaa kartan ja lähtee. K-piste on merkitty rastilipulla ja sinne johtaa viitoitus. Lähdöstä myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu toimitsijalle ja toimii sitten toimitsijan antamien ohjeiden mukaan.

Lähtö 2 - erityisohjeet lasten lähtöön

Sarjat H/D14 ja nuoremmat

5 min ennen lähtöä: Kuulutetaan lähtöaika ja nimet. RR- ja TR -sarjojen mallikartat ratoineen ovat nähtävissä. H/D12-14 -sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä.

4 min ennen lähtöä: Lähtöajan ja emit -kortin numeron tarkistus.

3 min ennen lähtöä: Emit -korttien nollaus.

2 min ennen lähtöä: RR -suunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. TR -suunnistaja tutustuu mallikarttaan, jossa on hänen ratansa. H/D12-14 -sarjojen mallikartat ilman ratoja ovat kilpailijoiden nähtävissä, karttaan merkitty K-piste on sama kuin lähtöpaikka.

1 min ennen lähtöä: RR-suunnistaja tutustuu saamaansa karttaan ja rataan. TR-suunnistaja ottaa kartan ja tutustuu rataansa. H/D12-14 -sarjojen kilpailijat ottavat karttansa ja tutustuvat rataan.

Lähtöhetki: Kilpailijat lähtevät maastoon.

Maali

Kilpailussa on käytössä kaksi maalia. Kilpailukeskuksen maaliin tulevat sarjat H/D8RRS-H/D55, joiden viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Viimeinen rasti on yhteinen em. sarjoilla, myös rastireitillä. Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, joilla kummallakin voi leimata.

Sarjoilla H/D60-H85 sekä kuntosuunnistuksella on käytössä etämaali. Etämaaliin ei ole viitoitusta viimeiseltä rastilta. Etämaali vastaa rakenteeltaan tavallista rastia ja on sijoitettu selkeään rastipisteeseen. Etämaalista johtaa noin 300 metrin oranssi viitoitus kilpailukeskukseen ja leimantarkistukseen. Muista käydä lukemassa kilpailukorttisi tulospalvelussa välittömästi kilpailukeskukseen saavuttuasi!

Karttoja ei kerätä maalissa. Muista, että sääntöjen mukaan kartan näyttäminen toiselle kilpailijalle ennen suoritusta on kiellettyä!

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat normaalisti maaliin ja ilmoittavat toimitsijoille keskeytyksestä.

Kielletyt alueet

Kilpailukeskusta ympäröivä maasto on kiellettyä aluetta muilta, paitsi kilpailusuoritustaan toteuttavilta. Suunnistuksen lajisääntöjen mukaisia kiellettyjä alueita ovat pihamaat sekä kielletyn alueen merkillä merkityt alueet.

Palkinnot

Palkittavien määrät ilmoitetaan sarjoittain ilmoitustaululla. H21A ja D21A -sarjojen sekä alle 14-vuotiaiden palkinnot jaetaan kuulutettuna. Muiden kilpasarjojen palkinnot ovat noudettavissa infosta kunkin sarjan tulosten selvittyä. Rastireitti -sarjoissa kaikki kilpailijat saavat osallistumispalkinnot maaliintulon yhteydessä.

Opastus

Opastus on paikoillaan sunnuntaina klo 08.30 mennessä. Opastus alkaa Porintien (VT11) ja Salmintien risteyksestä (https://goo.gl/maps/6pqTJoWUsg54rsEt9), josta ajoaika pysäköintiin noin 5 min. Kaikkien kilpailuun saapuvien tulee lähestyä pysäköintiä opastuksen suunnasta. 

Pysäköinti

Pysäköinti tapahtuu tienvarsipysäköintinä. Noudata pysäköintiin ohjausta. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on enintään 1 km.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee pellolla. Kilpailukeskuksessa info, WC, kahvio ja EA-piste. Lisäksi kilpailukeskuksessa on mahdollisuus testata labyrinttisuunnistusta.

Kisakahvila

Kisakahvilassa on tarjoilla kahvia, pullaa juotavaa, sämpylää ja grillimakkaraa.

 

Koronaohjeistus

Älä saavu tapahtumaan oireisena. Pidä huolta käsihygieniasta ja käytä tarvittaessa kasvomaskia.

 

Tervetuloa kisaamaan Nokialle!