Ratamestarien lausunto

Peltokankaan kevätkeskari päästään kisaamaan upealla, ennen suunnistamattomalla alueella. Kisa-aluetta hallitsee jylhä Peltokankaanvuori, jonka laakeat ja paikoin teräväpiirteiset rinteet ovat näkyvyydeltään sekä kulkukelpoisuudeltaan erinomaisia. Samaistus- ja suuntavirheet näillä petollisesti viettävillä rinteillä ovat mahdollisia etenkin, kun vauhti kasvaa liian suureksi. Pisimmät radat käyvät myös peitteisemmässä maastonosassa, jossa kilometrivauhti tippunee hieman radan muista osista.

Jalkoihinkin on kuitenkin syytä vilkuilla kovasta vauhdista huolimatta, sillä maapohja on paikoin muhkuraista. Isompien kivien määrässä on pientä alueellista vaihtelua, joten vain ympäristöstään selvimmin erottuvat kivet on merkitty karttaan.  Alueen polusto on melko niukkaa, mutta välillä polkujakin pääsee hyödyntämään jopa reitinvalinnoissa niin halutessaan. Epäselvimpiä polkuja ja metsäkoneuria ei karttaan ole piirretty. Lasten radat pohjautuvat alueen turvalliseen polku- ja tieverkostoon. Lasten ratojen alueella kulkukelpoisuus ja näkyvyys on poikkeuksetta erinomaisia.

Myös nousua kertyy mukavasti, sillä kaikki radat, lasten ja kaikista vanhimpien sarjoja lukuun ottamatta, pääsevät vierailemaan Peltokankaanvuoren huipulla yli 160 metrin korkeudessa kisakeskuksen sijaitessa  noin 50 nousumetriä alempana.

On siis odotettavissa varsin vauhdikas keskimatkan kilpailu, jossa suorituksen hallinta ja sujuvuus korostuvat suunnistustehtävien ollessa välillä varsin suoraviivaisiakin.

Ratamestarit Eemil ja Miro toivottavat onnea kisaan, muistakaahan myös nauttia!