II RaN-Rogaining tapahtumaohjeet

II RaN-Rogaining tapahtumaohjeet

v. 28.7.2017.

Tapahtumakeskus: Koukkujärven maja. Koukkujärvetie 420, Nokia. http://kankaantaankisa.fi/koukkujarven-maja/

Tapahtumapaikalla on rajoitetusti sisätilaa suunnittelua varten, joten varautukaa suunnittelemaan ulkona tai autossa. Sisätiloissa ulkojalkineilla kulku kielletty.

Tapahtumakeskuksessa ei ole ns. Hash housea eli osanottajien on itse huolehdittava muonituksesta tapahtuman aikana.

Tapahtumakeskukseen ei ole mahdollista majoittua.

Paikoitus: Koukkujärven majan pihassa ja tarvittaessa tienvarsipysäköinti. Noudattakaa järjestäjien antamia ohjeita pysäköinnissä.

Aikataulu:

 • Tapahtumakeskus aukeaa 9:30 
 • Karttojen jako alkaa: 10:30
 • Emit nollaus: 11:40-11:55
 • Lähtö: 12:00
 • 3h sarjan maaliintulo: 15:00
 • 3h sarjan maalin sulkeutuminen: 15:15
 • 6h sarjan maaliintulo: 18:00
 • 6h sarjan maalin sulkeutuminen: 18:15
 • Tapahtumakeskus sulkeutuu: 19:00

Niitä joukkueita jotka käyttävät liikuntaseteleitä pyydetään tuomaan setelit ennen karttojen jakoa.

Kartta: Suunnistuskartta, 1:15000. Kartan koko 2xA3. Järjestäjät varaavat jokaiselle joukkueen jäsenelle kartat ja karttamuovin. Maastossa on jonkin verran uusia (harvennus)hakkuita ajourineen joita ei ole karttaan merkitty. Ajourat ovat paikoitellen hyvin selkeitä - tarkkana karttaan merkittyjen ja merkitsemättömien polkujen ja urien kanssa.

Maasto: Järvien, metsäautoteiden, polkujen ja peltojen rikkomaa hämäläistä metsämaastoa. Alueen pohjoisosassa hyväkulkuista ja polkurikasta harjumaastoa. 

Leimausjärjestelmä: Emit. Yhdellä joukkueen jäsenistä oltava Emit-kortti. Emit-kortin numero on annettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit muutoksista ilmoitettava ehdottomasti järjestäjille ennen lähtöä. Mikäli joukkueella ei ole omaa Emit-korttia, järjestäjiltä saa lainakortin. Kadotetusta lainakortista veloitetaan 70€.

Emit-kortti on ehdottomasti nollattava ennen lähtöä. Maalissa suoritetaan maalileimaus, jonka jälkeen kortti luetaan tuloslaskennassa.

Tulokset luetaan kortista, jonka numero on annettu ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ko. kortista luku ei onnistu niin tulokset voidaan lukea toisesta kortista, mikäli joukkueella sellainen on (varaemit ei ole pakollinen).

Rastit ja pisteytys: Alueella n. 40 rastia. Rastit joiden koodi on suurempi tai yhtäsuuri kuin 100 antavat 100 pistettä. Rastit joiden koodi on pienempi kuin 100 antavat pisteitä koodin ensimmäinen numero x 10. Eli esim. rasti 63 => 60 pistettä, 77 => 70 pistettä, 80 => 80 pistettä, 91 => 90 pistettä, 103 => 100 pistettä.

Kaikkien joukkueen jäsenten tulee kulkea yhdessä rastien kautta. Rastien läheisyyteen ei saa pysähtyä tauolle.

Aikasakko: Jokaisesta tapahtuma-ajan ylittävästä alkavasta minuutista menee 60 pisteen aikasakko. Eli jos 6h sarjassa maaliintuloaika on 6:00:01 niin aikasakko on 60 pistettä. Ajan ollessa 6:01:01 aikasakko on 120 pistettä.

Yli 15 minuutin myöhästyminen nollaa pisteet.

Rastimääritteet: Painettuna karttaan.

Juomapisteet: Maastossa on kaksi juomapistettä, joissa kanisterissa vettä. Vesipisteissä ei ole juomamukeja. Täyttäkää omat pullot/juomareput tai ottakaa oma muki mukaan. Muistakaa sulkea vesikanistereiden hanat tai korkit. Veden loppuessa ilmoita järjestäjille (numero kartassa).

Kielletyt alueet ja muuta huomioitavaa:

Kiellettyjä alueita ovat:

 • Kaikki pellot
 • Moottoritie (E12)
 • Tampere-Pori valtatie (vt 11)
 • Pihat
 • Karttaan kielletyn alueen merkinnällä merkatut alueet. Kartassa on useita kiellettyjä alueita etenkin järvien ympäristössä. Näiden kiellettyjen alueiden läpi menee polkuja, joiden käyttö on myös kielletty.

Tapahtuma-alueen itäosassa VT11:ltä (Porintie) Koukkujärven jätteenkäsittelykeskukselle kulkee kapea ja vilkasliikenteinen tie jossa paljon myös raskasta liikennettä. Olkaa erityisen varovaisia mikäli käytätte ko. tietä tapahtuman aikana. Eteneminen pientareella mieluusti peräkkäin eikä rinnakkain.

Karttanäytteet:

Kielletyt pellot - sekä pistepelto että kielletyksi alueeksi merkattu pelto

 

Tie

Piha

 

Kielletty alue - huomaa että myös polku on kiellettyä aluetta!

 

Piha-alueelle kulku kielletty - myös läpi menenvän tien käyttö on kielletty!

 

Joukkueen pakolliset varusteet: Emit-kortti ja puhelin. Tapahtumassa ei käytetä numerolappuja.

GPS-laitteet: Sallittuja.

Ensiapu ja hätätilanteet: Järjestäjillä on ensiaputarvikkeita tapahtumakeskuksessa. Hätätilanteissa voi ottaa yhteyttä järjestäjiin ja vakavissa tilanteissa suoraan hätänumeroon 112. Kaikki tapahtumaan osallistujat ovat velvollisia auttamaan loukkaantuneita.

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta.

WC: Tapahtumakeskuksessa vessat. Maastossa ei vessoja.

Peseytyminen: Ei järjestettyä pesumahdollisuutta. Tapahtumakeskus on pienen järven rannalla ja järvessä voi käydä uimassa.

Ravintola: Tapahtumakeskuksessa kahvio jossa myytävänä pientä purtavaa, kahvia ja teetä.